Vecht en Veld: een buitengoed in Vreeland
In Vreeland zijn we druk bezig met de voorbereidingen van één van de meest spraakmakende projecten van de Vechtstreek. Straks kunt u hier wonen in de sfeer van een klassieke buitenplaats, aan de rand van het fraaie Vreeland, op een steenworp afstand van Amsterdam en met de rivier de Vecht praktisch in de achtertuin.

Het plan omvat vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, ruime kavels en een privé sloepenhaven.


De vele historische landgoederen langs de Vecht dienen als inspiratie voor de harmonische architectuur van de nieuwe Buitenplaats ‘Vecht en Veld’. Door rekening te houden met de historie van het gebied en de landschappelijke setting voegt de nieuwbouw zich als vanzelfsprekend naar het bestaande dorp. Elk huis is anders, geen 'rechttoe-rechtaan jaren '30-stijl' en er is alle aandacht voor de detaillering. De getoonde impressies op deze pagina zijn de schetsontwerpen die nu nader uitgewerkt worden.


De buitenplaats

De Buitenplaats vormt het hart van het project. De Buitenplaats bestaat uit verschillende onderdelen: In het ‘Herenhuis’ zijn 2 woningen gepland. Het ‘Koetshuis’ en het ‘Bouwhuis’, de ‘Oranjerie’ en de ‘Wintertuin’ bieden elk plaats aan 4 rijwoningen. Daarnaast worden 4 vrijstaande woningen (‘Familiepaviljoens’) gebouwd. Tot slot is er de ‘Hofgaard’, met 6 twee-onder-één-kap woningen.

De woningen van de Buitenplaats worden casco opgeleverd, met een voorbeeldindeling. Maar u bent geheel vrij om – in overleg met de aannemer – de woningen naar eigen inzicht in te delen en af te werken.

Het Buitengoed

Om de Buitenplaats heen ligt het Buitengoed, met 28 woningen op ruime kavels. Voor elke kavel hebben we een voorlopig ontwerp van de vrijstaande woning gemaakt. De architectuur harmonieert met die van de buitenplaats, maar is daarvan ook duidelijk onderscheiden.

Het definitieve ontwerp maakt u zelf, samen met de aannemer. Met hem maakt u de keuze voor de indeling, de kozijnen, deuren, kleuren en materialen.


De haven

Als u een vrijstaand huis of een bouwkavel in Vecht en Veld koopt, dan hebt u daar meteen een ligplaats bij. Via een wandelpad wandelt u in drie minuten naar uw boot in de sloepenhaven, en dan vaart u onder een bruggetje door direct de Vecht op voor een ontspannend vaartochtje. 


Het groen

De setting van het project is prachtig: aan de ene zijde zicht op de oude Vecht, en aan de
andere kant uitzicht over de velden. Om het project worden oude bomen geplant die elders
overbodig waren. Een mooie recycling, en het maakt de wijk helemaal àf. Ook in het project
is veel groen aanwezig.


3 fasen

Het project zal in drie fasen worden verkocht en gebouwd. De verkoop van fase één (de woningen aan de Hofgaard en de eerste negen vrijstaande villa’s) start 3e kwartaal 2017.


Meer weten en op de hoogte blijven?

Kijk voor meer informatie op de website http://www.vechtenveld.nl/ en meldt u daar aan voor de nieuwsbrief of bekijk vast de prachtige animatie.

We houden u van verdere voortgang op de hoogte!

Large