Woningmarktadvies en -rapportages

Continue analyse van trends en veranderingen


Er zijn veel gegevens bekend over de woningmarkt: samengevat in tabellen met cijfers over aantallen transacties of gemiddelde prijzen. Leuke statistieken, maar té algemeen om conclusies te trekken over de ontwikkeling van een specifiek onderdeel van de woningmarkt. En onbruikbaar om voorspellingen voor de toekomst te kunnen maken.

Voor een gedegen woningmarktadvies is het noodzakelijk trends en veranderingen continue te volgen en te verklaren. Het analyseren van demografische en vastgoedkundige cijfers is daar een belangrijk onderdeel van. Met daarbij niet alleen de focus op de transacties: ook de vraagzijde moet perfect in kaart worden gebracht. Wij kunnen u van een dergelijk advies voorzien.

Altijd een representatief beeld
Aangezien wij in een aantal werkgebieden betrokken zijn bij meer dan 20% van de transacties, geeft ons onderzoek altijd een representatief beeld van de keuzes voor de diverse woningtypes en de beweegredenen van de kopers. Hiervoor houden wij ook gegevens bij die door het Kadaster of het netwerk van de NVM niet leverbaar zijn.

Deze rapportages maken wij vaak voor een advies met betrekking tot een uitpondstrategie (het verkopen van vrijkomende huurwoningen) of het vertalen van woonwensen naar realistisch haalbare maximale koopsommen in een nieuwbouwproject. Oók als de woningmarkt aan het veranderen is.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de woningmarkt of onze persoonlijke en effectieve manier van adviseren en begeleiden? Dan praat Edwin Brockhoff u graag bij. U kunt hem bereiken via  020 543 7373. Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar ejb@brockhoff.nl. U wordt dan dezelfde werkdag nog door ons terug gebeld.
Large