Woerden aan de Rijn


Fase 1 is reeds verkocht onder voorbehoud! Geef uw gegevens aan ons door zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de tweede fase!!

De architect heeft fraaie ontwerpen gemaakt die recht doen aan de mooie locatie aan de Oude Rijn en die binnen het vastgestelde bestemmingsplan passen. Maar uiteraard bent u vrij om binnen de geldende regels het ontwerp aan te passen naar uw eigen wensen. Op WoerdenaandeRijn.nl vindt u vast een voorproefje en bekijk hier het promotiefilmpje.

Woerden: Natuur, Onderwijs & ontspanning 
Eén van de gezellige plaatsen aan de oude Rijn is Woerden. Indrukwekkende en elegante historische monumenten geven de stad een eigen karakter. Het levendige centrum met een ruime keuze aan winkels, restaurants, cafés en terrassen is uitnodigend en ligt op fietsafstand van uw woning. 

Bruisend stadje
In het sfeervolle Woerden (met deels beschermd stadsgezicht) voelt u zich vast en zeker helemaal thuis. Uiteenlopende evenementen creëren een bruisende gemeenschap. Verder zijn er hockey-, tennis-, voetbal- en andere sportverenigingen. Even ontspannen op de golfbaan? Binnen vijf autominuten kunt u afslaan op één van de twee golfclubs die in de directe omgeving liggen. de prestigieuze golfclub “De Haar” bij kasteel Haarzuilens is volgens velen de mooiste golfbaan van Nederland.
Groene hart
Zoekt u gewoon rust? Mooi, de natuur is overal rondom Woerden.
Woerden is de hoofdstad van het Groene Hart. De verschillende gebieden binnen het Groene Hart van Holland hebben hun eigen karakter en uitstraling. Ieder gebied is uniek qua ligging, landschap en cultuurhistorie. Samen vormen zij een bijzonder landschap. 


Onderwijs

Voor kinderen vormt Woerden een fantastische plek om op te groeien. Er is ruimte om te spelen, ontdekken en ravotten, en bovendien kent Woerden goede scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Van VMBO tot gymnasium!


Randstad 

Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn uitstekend bereikbaar. Naast een NS-station zijn de uitvalswegen naar Utrecht, Amsterdam en Rotterdam dichtbij.

Vanuit uw garage duurt het ongeveer 20 minuten voordat u in Utrecht bent. Aangezien het slechts 20 kilometer is tot hartje centrum kunt u op een mooie dag ook de fiets nemen.
Amsterdam is met een kleine 40 kilometer en 35 autominuten niet veel verder.
Rotterdam is bijna precies dezelfde afstand en bereikt u ook binnen een half uur met de auto.


 

Beleving 
Er is haast elke week wel een evenement te beleven in Woerden. Van koeienmarkt tot vakantieweek. Woerden bruist! Voor ieder wat wils, jong en oud. Het voordeel is dat u het zelf op kunt zoeken. Als u geen drukte wenst, blijft u thuis op de mooiste plek in de randstad.


 

Levendig en uitnodigend 
Woerden kent een gezellig uitgaansleven. De dorpse gezelligheid en sfeervolle uitstraling maakt de stad een geliefde plek voor bewoners en bezoekers. Met drukbezochte cafés, bruisende evenementen, bowlingbaan, bioscoop en theater ‘het Klooster’ heeft Woerden een aantrekkelijk aanbod om uit te gaan.

Horeca 
Er zijn talloze restaurants in de directe omgeving. Het aanbod varieert van gemoedelijke brasserieën tot exquise sterrenrestaurants. In het oude stadscentrum van Woerden is het ook goed toeven. Er zijn inmiddels tientallen restaurants, bistro’s, kroegjes en lunchrooms. Op en rond het kerkplein in Woerden is het elke dag een gezellige drukte.


Cafés en terrassen zijn overal in het centrum te vinden. Al vroeg in de avond kunt u terecht bij diverse gezellige cafés. Op het Kerkplein vindt u de Pompier, met een prachtig overdekt terras waar het elk weekend enorm gezellig is. Even rustiger zitten? Dan bent u bij Breuren of Van Rossum in het Stadshotel op het goede adres. Bij de meeste cafés kunt u ook een lekkere stadshap eten!

Bij Viviamo, tegenover het Stadshotel, komt u in Italiaanse sferen. hier serveert men alleen het allerbeste wat Italië te bieden heeft. En dit is slechts een kleine greep uit het diverse aanbod, want in en rondom het Kerkplein en het centrum vind je nog veel meer gezellige cafés en mooie restaurants waar u heerlijk kunt happen en stappen.Culinaire belevenis
Aan de rand van het centrum vindt u de Dukdalf en de Markies. Hoogstaand culinair genieten, daarvoor staan deze restaurants garant. Markant genieten op één van de mooiste plekjes in het groene hart: in het pittoreske dorpje Linschoten zitten twee vooraanstaande restaurants. Bij Mette is een sfeervol restaurant, bekroond met een BiB gourmand. Restaurant de Burgemeester heeft zelfs een michelinster gekregen. 

Struin over de boerenmarkten. Van oudsher brengen boerenfamilies hun verse producten naar Woerden. Deze traditie is nog steeds te beleven in de historische kern van de stad. Dankzij de innige band met het platteland vindt u op de gezellige boerenmarkten een veelzijdigheid aan verse streekproducten. Het hele jaar door is er elke zaterdag op het Kerkplein de énige échte Boerenstreekmarkt in Woerden, met verse streekproducten uit het groene hart van Holland. Elke 2de zaterdag van de maand vindt u nóg meer streekproducten op de grote Boerenstreekmarkt. Van april t/m augustus is er een Boerenkaasmarkt in Woerden, waar de échte boerenkaas wordt verhandeld. De historische kaashandel wordt zichtbaar gemaakt in een tableau vivant. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken. 


Varen over de Oude Rijn 
Nergens voelt u zich zo vrij als op het water. Het is dus geweldig dat u als één van de bewoners van Woerden aan de Rijn direct vanuit uw woning de Oude Rijn op kunt. 

U stapt op uw boot vanaf uw eigen steiger en vertrekt. Vrij van dagelijkse beslommeringen en met de zon op uw gezicht en de wind door uw haar. U vaart langs natuurgebieden, buitenplaatsjes en dorpjes - u ervaart dat de dagen op het water langer duren. De oude Rijn telt talloze mogelijke vaarroutes en bestemmingen. Om u te inspireren laten we een aantal fraaie mogelijkheden zien. 

 

LargeDe eerste artist impressions van
"Woerden aan de Rijn"


Woerden: een eerste kennismaking