Vinkeneiland in Vinkeveen

9 unieke villa's aan de Vinkeveense plassen


Vinkeveen ligt ideaal tussen Amsterdam en Utrecht. Dichtbij de A2 maar met de Vinkeveense Plassen als buffer. Ondanks dit recreatie- en natuurgebied is het er rustig. De negen villa’s aan de Máximalaan liggen vervolgens binnen Vinkeveen ook ideaal: midden in het dorp en direct aan de Vinkeveense Plassen.

De woningen zijn alle negen uniek, er zijn geen twee woningen hetzelfde.  Op deze pagina laten we u graag kennismaken met alle karakteristieken van de kleinschalige nieuwbouw en de woningen. Graag overhandigen we u de uitgebreide verkoopbrochure!Aan de Herenweg in Vinkeveen wordt de Máximalaan gerealiseerd waar negen zeer ruime woningen aan het water worden gebouwd. De villa’s beschikken allemaal over een eigen inpandige garage en hebben een vloeroppervlak tussen de 216 m2 en 257 m2 (exclusief garage). De mogelijkheid bestaat om uw eigen boot aan te meren bij uw woning.

De bouwnummers 1 en 3 zijn onder optie, bouwnummers 5,6 en 8 zijn verkocht!

Het plan is gelegen op een perceel aan de Herenweg 112 te Vinkeveen. De locatie is gelegen aan de oostzijde van de Herenweg grenzend aan de Vinkeveens Plassen.
Het plan bestaat uit vijf vrijstaande villa’s en vier half geschakelde villa’s waarbij geen enkele woning hetzelfde is. De woningen zijn aan de zuidzijde van het perceel geplaatst met aan de noordzijde de toegangsweg. De woningen zijn verspringend van elkaar op het perceel gesitueerd zodat dit zoveel mogelijk overeenkomt met de aanwezige lintbebouwing langs de Herenweg. Door het variëren met de hoogte van de goten en de bouwhoogten met veel schuine daken hebben de woningen een dorps karakter en passend in de lintbebouwing aan de Herenweg.

Daarnaast is ook de materialisering zeer wisselend. Er is gekozen voor duurzame materialen zoals keramische gevelstenen, stucwerk, houten gevelbekledingen (duurzaam western red cedar), houten kozijnen, hardstenen sierbanden, keramische dakpannen en woningtypen D, F en G worden uitgevoerd met zinken dakbekleding. Door de gevarieerdheid in de massaliteit en materiaalgebruik heeft iedere woning zijn eigen karakter.Door de ligging van het perceel aan de Vinkeveense Plassen is gekozen om de woningen zoveel mogelijk op het water te oriënteren en de mogelijkheid te bieden om een aanlegplaats te realiseren. Om dit te  bereiken is het water aan de zuidzijde aanzienlijk verbreed en zijn de  terrassen overkragend aan het water gelegen. De twee woningen ten  oosten van het perceel zijn geheel op de plassen georiënteerd.

De houten gevelbekleding versterkt de uitstraling van de waterwoningen. Aan de zuidzijde van de woningen worden langgerekte eilanden aangelegd met begroeiing zoals o.a. wilgen om voor nog meer privacy te zorgen.

De woningen hebben een woonoppervlakte van 216 tot 257 m2 GBO (exclusief de garage) en de koopsommen zijn van € 920.000 tot € 1.265.000 vrij op naam inclusief een stelpost van € 20.000,-. Onderaan deze pagina kunt u de brochure en de prijslijst downloaden.Door de toegangsweg aan de noordzijde en het verbrede water aan de zuidzijde zijn er ruime doorzichten. De architectuur van de waterwoningen zijn passend en een mooie toevoeging aan de bestaande lintbebouwing langs de Herenweg.Vinkeveen en de regio
De Vinkeveense Plassen zijn halverwege de 19e eeuw tot de 20e eeuw ontstaan door het turfsteken en hebben een recreatieve aantrekkingskracht. Kenmerkend voor de Vinkeveense Plassen zijn de legakkers. De legakkers werden ten tijden van de vervening gebruikt voor het drogen van de turf.

Vinkeveen is een waterrijk dorp gelegen tussen Amsterdam, Schiphol en Utrecht en maakt samen met onder andere Abcoude, Wilnis en Mijdrecht onderdeel uit van de Gemeente De Ronde Venen. Binnen 25 minuten bent u zowel in het centrum van Utrecht als in het centrum van Amsterdam of op Schiphol. Vinkeveen staat bekend om haar waterrijke gebied: De Vinkeveense Plassen. Deze plassen bieden voor ieder wat wils op het gebied van recreatie en natuur. De plassen worden gekenmerkt door de legakkers. Voor waterrecreatie zijn hier unieke mogelijkheden.U kunt het gebied zeilend of per motorboot, maar ook heel goed met de kano of fluisterboot verkennen. Speciaal voor de kano’s en fluisterboten is een aantal routes uitgezet. U kunt zelfs naar Amsterdam varen! Het water is een van de schoonste in Nederland. Vandaar dat het ook populair is bij duikers. De plassen worden doorsneden door de N201 (de provinciale weg) en de Baambrugse Zuwe: uw ‘oprijlanen’ tussen de plassen door, die het contrast markeren tussen de hectiek van de stad en het vrije wonen op Vinkeneiland. Vanzelfsprekend biedt Vinkeveen naast drie lagere scholen, kinderopvang en een middelbare school ook een zeilschool.
Recreatie en omgeving
Op de Noordplas is een ring van 12 zandeilanden aangelegd. Deze eilanden beschikken over aanlegvoorzieningen en diverse zwemplaatsen. De zandeilanden zijn ideaal voor de varende recreant. U kunt ook heerlijk fietsen langs de Vinkeveense Plassen. Vinkeveen beschikt tevens over een aantal sportclubs zoals voetbalvereniging Hertha en de Vinkeveense Lawn Tennisvereniging, korfbalvereniging De Vinken en diverse schaatsverenigingen. In het naastgelegen Mijdrecht is hockeyvereniging HVM gevestigd. Golfpark Wilnis met een 18-holes golfbaan met behoorlijke hoogte- verschillen en goed onderhouden greens voorzien van een geweldig clubhuis liggen vlakbij.

De natuur op en rondom de Vinkeveense Plassen vormen niet alleen een mooi decor tijdens een dagje varen maar de legakkers bieden ook plaats aan diverse flora en fauna. Natuurgebied Botshol grenst aan de plassen.

Er kan in Vinkeveen volop worden gewinkeld. De Albert Heijn is recht  tegenover Vinkeneiland en een winkelcentrum op 750 meter afstand van de Máximalaan. Verder vindt u mode-, schoenen-, en watersportwinkels in de buurt. Vele horecazaken zijn loop- of fietsafstand.

Nu in verkoop en downloads
De woningen van Vinkeneiland zijn vanaf nu in verkoop en de eerste villa's zijn verkocht. Graag ontmoeten we u op kantoor voor een gesprek, of spreken we met u op de locatie af voor een bezichtiging.

Download hier de brochure van het project.

Download hier de prijslijst van de woningen.


Large