Up Mountain

Living on top in Amstelveen
Up Mountain bestaat uit 42 appartementen bovenop de nieuw te bouwen parkeergarage naast de Hudson’s Bay (locatie voormalige V&D) aan het Buitenplein in Amstelveen. Hudson’s Bay, de nieuwe parkeergarage en UpMountain gaan architectonisch één geheel vormen.

UpMountain wordt als het ware als een bergdorpje bovenop de garage van de voormalige parkeergarage van de V&D in het Stadshart van Amstelveen gerealiseerd. Kenmerkend voor het gebouw is de getrapte vorm vanaf de zuidzijde waardoor er royale terrassen ontstaan op het zuiden. Maar ook de andere appartementen krijgen zeer royale buitenruimten. De oppervlakte van de buitenruimtes, welke in de vorm van balkons en terrassen gerealiseerd zullen worden lopen van 16 m2 voor de kleinste appartementen van 75 m2 tot meer dan 400m2 voor het penthouse van 385 m2.Start bouw
De bestaande parkeergarage is inmiddels gesloopt, de bouw van de nieuwe garage is in volle gang. Ook is er een aanvang gemaakt met de transformatie van de voormalige V&D naar de Hudson’s Bay waarbij de gevel wordt aangepast zoals u op de afbeelding hierboven kunt zien. Zodra de parkeergarage op hoogte is, streven wij ernaar om direct door te kunnen bouwen met de appartementen UpMountain. Naar verwachting wordt dat zomer 2018.

Kenmerkend voor het gebouw is aan de buitenzijde de meanderende gevel die telkens inspringt en uitkraagt.Aan de binnenzijde wordt het gebouw gekenmerkt door een zeer luxe afwerking en het lichte atrium dat van de eerste woonlaag op de 7e verdieping doorloopt tot het dak. Hieronder ziet u een doorsnede van het gebouw.De appartementen
In totaal komen er ca 42 appartementen in UpMountain:
Op de 7e verdieping komen 14 appartementen waarvan 4 bijzondere maisonnettes met een slaapverdieping op de 6e laag. De appartementen variëren hier in grootte van ca 75 m2 tot ca 151 m2.
Op de 8e verdieping komen 11 appartementen die in grootte uiteenlopen van ca 92 tot ca 180 m2. Op deze verdieping begint het gebouw ook trapsgewijs toe te lopen waardoor er bij het grootste appartement een terras van ruim 65 m2 ontstaat.
De 9e verdieping biedt plaats aan 9 appartementen van ca 94 tot ca 228 m2 met terrassen van boven de 100m2. Op de 10e verdieping vindt u nog maar 7 appartementen die van ca 94 m2 tot ca 263 m2 meten.
De 11e verdieping zijn er nog slechts 3 appartementen te vinden, maar deze zijn dan ook alle drie zeer ruim van formaat, te weten ca 193 m2, ca 229 m2 en ruim 300m2 met terrassen van 110 tot 215 m2.
De 12e verdieping is exclusief bestemd voor het penthouse van ca 384 m2. De lift komt hier alleen voor dit penthouse en biedt vanuit de hal door middel van een grote glaspartij zicht op het atrium. De terrassen zijn rondom het penthouse gelegen en zijn samen meer dan 400m2 groot.
Large

Meer informatie over het project is te vinden op de projectwebsite: https://www.livingupmountain.nl/