Speciale avond voor woningzoekende starters

Brockhoff Makelaars op 19 november in het Starterscafé


Iedereen die voor het eerst een huis wil kopen, kon zich op 19 november laten informeren tijdens het Starterscafé in BLVD Café over alle actuele onderwerpen die komen kijken bij het kopen van een eerste woning. Gezellig, in het café, met een kopje koffie of een borreltje erbij. Iedereen had de mogelijkheid één-op-één te praten met diverse onafhankelijke deskundigen, zoals een makelaar uit ons team, een financieel adviseur van Kok Amstelveen, gemeente Amstelveen over de starterslening en notaris Van Lenning.

Alle onderwerpen kwamen aan bod

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Veel meer dan de meeste mensen denken. En dan zijn het vaak ook nog eens erg lastige onderwerpen. Want hoe zit het nou tegenwoordig precies met al die hypotheken? Kan ik aanspraak maken op de Starterslening van de Gemeente Amstelveen? Hoeveel kan ik lenen? Welke huizen komen dan in aanmerking en wat moet ik allemaal juridisch regelen? 

In een ongedwongen sfeer direct vragen stellen

‘Als je een bezoek brengt aan een makelaar en daarnaast het internet afstruint, dan weet je vaak nog lang niet wat je mogelijkheden en ónmogelijkheden zijn voor het kopen van je eerste woning’, licht Marcelle le Feber van Stichting Starter, coördinator van deze informatieavond, toe. ‘Daarom organiseren we het Starterscafé. Jongeren, maar ook hun ouders, kunnen tijdens deze avond in een ongedwongen sfeer, één-op-één praten met deskundigen op o.a. het gebied van geldverstrekking, de makelaars van Brockhoff Makelaars en notariaat. Lekker ontspannen, onder het genot van een kopje koffie of een borreltje. Je kunt ze vragen stellen, zij kunnen je ingewikkelde zaken uitleggen en je tips geven over hoe je wellicht meer kunt lenen via bijvoorbeeld een starterslening. Alle deskundigen die je kunnen helpen bij het kopen van je eerste woning zijn aanwezig.’

Gratis toegang voor startende woningzoekers

Vele woningzoekers kwamen op deze avond naar BLVD en lieten zich voorlichten. De reacties waren zo positief, dat wij besloten hebben over een tijd nog meer van dit soort avonden te organiseren. Mensen op weg helpen bij het vinden van passende woonruimte doen we immers graag!

Onderstaand een foto-impressie van de avond.Large