Makelaar Edwin Brockhoff bij Hart van Nederland

Interview op SBS6 over de aantrekkende huizenmarkt


De huizenmarkt trekt aan, en dat merken wij aan het aantal verkopen. Het laatste kwartaal van 2013 was het beste verkoopkwartaal sinds 2008 volgens de NVM. Is er sprake van een tijdelijk herstel, of krabbelen we voorzichtig werkelijk uit de crisis?

Wij denken het laatste. Ook eind 2012 was er een sterke opleving, maar dat kwam voornamelijk door sterk veranderende hypotheekregels per 1 januari 2013. Het zorgde voor 14 koopaktes op oudejaarsdag 2012... maar het leverde daarna ook een héle rustige januarimaand op.

Ook per 1 januari 2014 zijn er wat regels veranderd, maar lang niet zo drastisch als in het jaar ervoor. Waar wij dus vooral blij mee zijn, is dat het herstel zich nu in januari voort lijkt te zetten. De agenda's staan vol en er wordt veel verkocht en aangekocht. En dat in alle prijscategorieën, al blijft het belangrijk om een realistische vraagprijs te hanteren.

SBS6 interviewde Edwin over deze eerste januariweken van 2014. Via deze link kunt u (na 6 minuut 40 seconden) het interview bij Hart van Nederland terugzien.

Large